Senaste inläggen

Av Bokfrun - 22 februari 2018 10:48

Wow vilken bok!
Lyssnade på denna bok. Det tog ett tag att vänja sig med uppläsaren men sen tyckte jag att hon var jätte bra.

Jag blev verkligen helt fast. Ville aldrig stänga av storytel så jag har gått runt med hörlurar hemma och varit allmänt osocial :-)
När jag har försökt dammsuga så har jag stannat upp varje gång det blivit spännande å hållit andan.
En riktigt riktigt spännande och bra bok.

Är spänning, nagelbitning och andningsuppehåll din grej, så läs den HÄR boken. Wow!!

Cdons beskrivning:En roman om ett fruktansvärt brott, om de människor som begick det och de som löser det.
Malin är den unga kvinnliga polisen som har hela sitt liv prydligt utstakat.
Hanne är profileraren med minnesförlust som fruktar sin framtid.
Jake är pojken som bär på en onämnbar hemlighet.
Alla förs de samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg under några kalla vinterveckor. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris.

ANNONS
Av Bokfrun - 20 februari 2018 00:01

Den här boken skrevs inte i all hast, vilket märks. Tror det stod att det tog närmare 10 år att få den klar.
Den är skriven med en släng poesi.
Första sidan fick mig att vilja ge upp. Den är verkligen skriven på ett sätt som jag inte är van att läsa. Poesi är inget jag läser i vanliga fall.
Men jag är glad att jag gav boken en chans.
Den är vacker hemsk och skakande på samma gång.
Så sorglig men ändå fin och välskriven.

Jag ska ta och läsa någon av de verklighetsbaserade böckerna om Josef Mengele också.
Att detta fått förekomma är en stor tragik och jag hoppas att Josef och alla de andra onda brinner i helvetet än idag.

Cdons beskrivning av boken: År 1944 kommer tvillingsystrarna Pearl och Stasha till Auschwitz med sin mamma och farfar. De sätts i Mengele Zoo, nazisternas mänskliga experimentverkstad med tvillingar. Flickorna upplever förskräckliga fasor och de personligheter de en gång har delat klyvs nu i två: Pearl blir ansvarig för det sorgliga, det goda och det förflutna. Stasha får stå för det roliga, det vildsinta och framtiden. På vintern försvinner Pearl. Stasha sörjer tvilling, men håller fast vid tanken att Pearl fortfarande lever. När lägret befrias av Röda armén ger hon sig ut genom Polens förödelse för att hitta Pearl och försöka forma sig en framtid.

ANNONS
Av Bokfrun - 19 februari 2018 15:44

Den här boken lyssnade jag på men jag borde ha läst den i stället.
Jag gör så mycket små korta lyssningar titt som tätt och då får man ingen bra sammanhållning. De stunder jag lyssnade längre kom jag ju in i boken bättre.
Hur som haver var boken bra och intressant och uppläsaren var bra.

Det är synd att en person som är så driftig använder det på fel vis. Att spendera mer än halva sitt liv i fängelset är verkligen bortkastad tid.
Dessutom att fängelserna verkade göra lite som de ville med flyttar hit och dit och försvåra studier och sånt verkar väldigt knepigt.
Men det är även väldigt konstigt hur en fånge kan lyckas driva hela företag från sin cell i finkan.
Och hur lyckas man smuggla in en hel dator. Mobil, fine det förstår jag. Den är liten och lätt att gömma. Men en dator?

Hur man dessutom när man lever i en sån här kriminell värld vill ta på sig att utföra tex ett mord för att: jag är ju inte 21 år än så jag får kortare straff än er andra.

Ja, som sagt. Det är svårt att tänka sig in i denna värld om man inte levt i den själv. Men boken är bra och intressant och lättläst.Cdons beskrivning
Jag vill berätta hur jag gick från att vara ett oskyldigt barn till att bli dubbelmördare. Samtidigt vill jag berätta att det finns en väg ut, hur djupt i skiten man än sitter."

I ett slitet miljonprogramsområde i förorten Jordbro, söder om Stockholm, växer Janne Raninen upp. En dag blir han vittne till att hans mamma brutalt misshandlas av sin partner i hemmet. För att ta sig ur misären börjar Janne snatta och göra inbrott. Snart eskalerar det till langning, rån och slutligen mord.

Inget döljs eller förskönas i självbiografin De kallar mig Solvallamördaren. Janne berättar både om det omtalade dådet på travbanan, som han begick som 20-åring, och mordet på hans barndomsvän, som skedde i efterdyningarna av det spektakulära Arlandarånet. Boken ger en skrämmande och fascinerande inblick i den kriminella världen. Janne berättar också om sin roll i den beryktade hiphopgruppen Kartellen, om livet bakom murarna och om vägen tillbaka till ett liv i frihet.

Av Bokfrun - 13 februari 2018 00:36

Nu har jag läst den tredje boken av Gunilla Bergstrand och jag bara hoppas på att det kommer flera böcker med det här polisgänget. Jag gillar dem verkligen!

Jag har ju kommit på mig själv nu i flera böcker som varit spännande, att jag håller andan.
Så gjorde jag ju så klart även i den här boken. Så ibland var jag tvungen att påminna mig själv om att ta lite andetag. Man vill ju gärna vara vid medvetandet tills man läst klart boken ;-)

Helt klart en läsvärd bok, precis som Gunillas andra två böcker.

Spännande, annorlunda men väldigt väldigt bra.

Av Bokfrun - 12 februari 2018 09:56

Jag fick för mig att lyssna på den här boken för att det är Clara Henry som både skrivit den och läser upp den och jag tycker hon kan vara rolig.
Själva ämnet känner jag mig ganska säker på med lite mer än 20 års erfarenhet :-)
Men nog fanns det information i boken som jag faktiskt inte hade koll på.

Clara Henry har skrivit på ett roligt och underhållande vis. Man fnissade till många gånger och känner igen sig från ungdomen.
Den här boken ska mina döttrar få läsa/lyssna på när det börjar bli dags.

Cdons beskrivning
Mens alltså. Vad är det egentligen? Och varför är det så pinsamt, att en gömmer tampongen i tröjärmen på väg till toaletten? Komikern och Youtube-fenomenet Clara Henry har svaren. För alla som väntar sin första mens, har fått mens eller har någon i sin närhet som klagar över denna fantastiska plåga, förklarar hon vad det innebär att ha en livmoder.

Har du alltid undrat vad mens är, varför det kan göra så fruktansvärt ont i magen eller varför det enda du vill göra ibland är att äta choklad och titta på söta kattvideor? Har du reagerat på hur tabubelagt det är att prata om något som hälften av jordens befolkning går igenom en gång i månaden under hela sitt fruktbara liv? Och framför allt: har du letat efter det bästa svaret till frågan "har du mens eller?"

Av Bokfrun - 8 februari 2018 23:49

Vilken bok!
Jag var inte jätte imponerad av den första boken (blinka lilla stjärna) i den här serien, men den här boken var riktigt bra.

Jag kom på mig själv med att både rysa och hålla andan undertiden jag läste. Ville inte lägga ifrån mig boken en sekund utan ville läsa mer och mer och mer.


Jag rös, frös och höll andan. Så spännande var den! Helt klart en bok jag rekommenderar.

Ser nu fram emot sista boken (vad vet jag, det kanske kommer fler. Men sista boken för stunden iaf :-). )

Av Bokfrun - 8 februari 2018 11:10

Jag har ingen aning om vem Therese Lindgren är, men tydligen är hon någon form av bloggare/vloggare (eller vad det nu heter) på youtube. En känd sådan som vunnit flera priser.

Men i den här boken beskriver hon hur det är att leva med psykisk ohälsa.
Vilket intresserar mig då jag själv haft depressioner i mitt liv.

Jag tycker att första halvan av boken var lite små tråkig. Kan inte sätta fingret på varför.
Men andra halvan var riktigt bra tycker jag och intressant.
Hon lämnar även tips till de som känner/lever med en person med psykisk ohälsa, tipsen än riktigt bra tycker jag. Alla som känner någon med denna ohälsa borde faktiskt läsa den delen av boken åtminstone, Men gärna hela boken.

Jag lägger till en bild här nere. Nu är det en stor läsknapp mitt i, å viss text är färgad av någon anledning. Men jag tycker texten är riktigt bra.
För folk kan ibland ha en tendens att rycka och slita i en när man är hemma och är sjukskriven, för i deras värld är man ju ?ledig? nu å har det hur lyxigt som helst.
Men för den som är sjukskriven kan det vara ett helt företag att ens komma upp ur sängen.

Detta är ett väldigt viktigt ämne för mig.

Cdons beskrivning:

Att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över, säger Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga youtuber. Hon blev Årets Youtuber både 2016 och 2015 och hennes hyllade videor består av allt från glada skönhetstips till tårfylld ensamhet. I den här boken fördjupar hon sig mer i sin bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra. Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt?

På ett ärligt, personligt och ofta humoristiskt och lättsamt sätt tar sig Therése Lindgren an ett svårt ämne från många vinklar. Hon vill berätta om sin egen psykiska ohälsa och få andra att förstå att det här är vanligt och drabbar de flesta människor någon gång i livet. Therése varvar sina egna berättelser och erfarenheter med fakta. Hon delar även med sig av tips som hur du andas dig ur en panikattack, hur du kan prata om ditt tillstånd med vänner och familj eller något så grundläggande som hur du tar dig upp ur sängen på morgonen. Ibland är det såklart viktigt att man söker professionell hjälp och andra gånger kan man faktiskt må bättre av att acceptera läget.Av Bokfrun - 6 februari 2018 00:21

Vad fantastiskt att få läsa en bok som utspelar sig i ens närhet. Att faktiskt veta och kunna se bilder framför sig vart karaktärerna är. Och att även ta med riktiga kriminalfall som faktiskt har hänt gör boken ännu mer verklig.
Man har liksom själv befunnit sig på platser som beskrivits och förfasat sig över mord som skett i vår närhet.
Boken är levande + väldigt aktuell när det kommer till politiken och människors åsikter, den är annorlunda men på ett bra vis.

Det jag saknade är att texten kunde ha varit lite mer indelad i stycken. Ibland kändes det lite rörigt och svårt att hänga med, så då fick man läsa om sidan igen.
Jag hade velat veta mer om Alice och hennes familjesituation, hur var det å hur gick det egentligen.
Slutet kan jag känns kanske var lite platt. Eller så beror det helt på att jag såg att sidorna blev färre och färre men inget mer om Alice skrevs, kanske var det därför jag tyckte slutet var platt.
Hade även varit intressant att få mer inblick i dessa ögon (ni som läst vet vad jag pratar om) och alpha honan, runor osv.

Men jag ser med spänning fram emot att läsa nästa bok.

Boken var bra, spännande och omöjlig att lägga ifrån sig.


Å jag skulle så gärna vilja att dessa böcker skulle finnas inne på goodreads (en bra app för er som gillar böcker)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bokfrun med Blogkeen
Följ bokfrun med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se