Senaste inläggen

Av Bokfrun - 12 april 2018 21:03

Jag lyssnade på den här boken på storytel. Kort bok och bra uppläsare.
Det här är faktiskt en bok som jag även vill läsa på riktigt. Jag tyckte att den var väldigt bra och intressant och tycker att det är synd om jag missat något när jag lyssnat på den.
Det är ett land som skiljer sig dramatiskt från vårat land.
I det här landet får du inte lyssna på vilken musik som helst eller titta på vilket tv program som helst. Då kan du bli straffad. Du får under inga som helst omständigheter låta dig påverkas av andra länder.
Som barn får Hyeonseo se ett par makabra saker som inget barn eller någon överhuvudtaget ska behöva se.
Det är ett strikt och hårt land. Väldigt intressant att läsa om.


Cdons beskrivning:
Hyeonseo Lee växte upp under Nordkoreas brutala kommunistregim. Efter 1990-talets hungersnöd i landet började hon tvivla på propagandan och insåg att hon blivit hjärntvättad i hela sitt liv. När hon var sjutton år beslutade hon sig för att fly till Kina.

Lee kunde inte återvända hem eftersom hon och hennes familj riskerade fångenskap, tortyr och offentlig avrättning. Hon lärde sig snabbt kinesiska och anpassade sig för att överleva.

Tolv år senare återvände Lee till den nordkoreanska gränsen för att göra ett vågat försök att smuggla ut sin mor och bror ur landet och till Sydkorea en svår, dyr och mycket farlig resa.

Den internationella bästsäljaren Flickan med sju namn har givits ut i 20 länder och ger en unik inblick i en av världens mest hänsynslösa diktaturer.

"En ovanlig inblick i det hemlighetsfulla landet"

ANNONS
Av Bokfrun - 11 april 2018 21:48

Ibland känns det som om vissa familjer verkligen drabbas av allt. Det gör ont i hjärtat att läsa om dessa men deras historia är ack så viktig. Det är en påminnelse till andra att hur omöjligt livet än känns så går det att ta sig vidare.
I den här boken drabbas ena sonen av en väldigt elak cancer som endast 10% brukar överleva.
Den värsta mardrömmen är ju om något skulle hända ens barn. Ens barn är det bästa och finaste man har, ens barn ska överleva sina föräldrar.
Att läsa om hur pojken mådde under behandlingen gör ont. Lite extra ont gör det när jag tänker på hur min mamma slogs mot cancer och vad cellgifterna gjorde med henne. Tyvärr blev inte hennes utgång lika bra som den här pojkens blev, hon förlorade kampen 1oktober 2005.

Att behöva svara ja när barnet frågar om det kan dö är så himla sorgligt. Ingen ska behöva uppleva det.
Men cancer är inte det enda som drabbar den här familjen. Vid ett tillfälle är alla tre barnen sjuka på olika vis. Den ena med cancer den andre med borelia och den tredje är inlagd på sjukan med krupp.
Även en annan väldigt väldigt tragisk händelse får man läsa om i slutet av boken.
Som sagt, den här familjen har haft det hårt, svårt, tufft och jobbigt men de har tagit sig igenom allt.
Med denna prövning i livet så hoppas jag att resten blir som en lek. Att de inte drabbas av något tragiskt någonsin igen. Att de får känns hur det känns när livet bara flyter på.

Förutom att boken är sorglig så är den lätt läst. Det är korta kapitel och boken är rätt tunn med sina 192 sidor, så det går fort att ta sig igenom den.

ANNONS
Av Bokfrun - 9 april 2018 09:00

Vilken resa denna tjej gjort! Att först klar sig helt på egen hand och sedan ramla av hästen och bli förlamad. Att känna att slem blockerar luftvägarna men inte kunna ropa på hjälp, att inte kunna gå på toaletten själv eller ens vända sig i sängen, att frysa å frysa å frysa. Trots allt det och så mycket mer så finns det en kämparglöd utan dess like.
En sån stor omställning för Annika, Martin och alla runt om kring, men allt går bara man vill.
Boken är väldigt ärlig och utlämnande och riktigt bra!
Men jag blir så fruktansvärt arg på folk som inte kan bete sig som vuxna människor. Då vill jag bara hoppa in i boken och läxa upp den ena efter den andra.

Av Bokfrun - 5 april 2018 14:48

Handlingen i denna boken gör att man ryser. Det här är ju nått som verkligen inte får hända, men det skulle absolut kunna göra det vilket gör det hela så hemskt och verklighetstroget. Jag tror att boken skulle göra sig riktigt bra och spännande på film också. Bara inte någon copycat får för sig att härma detta.

Jag skulle inte säga att det är en lättläst bok. Det är många människor att hålla reda på, det är förkortningar, hopp mellan olika ställen och tid, vilket ibland gjorde att jag blev förvirrad. Men fixar du det så kommer du att gilla den !

Av Bokfrun - 29 mars 2018 15:10

Tänk er att få ett samtal där någon talar om att ditt barn har dött. Jag kan inte tänka mig något värre senario. Det är helt igenom fruktansvärt, olidligt och orättvist.
Men tack vara några envisa själar lyckas man tillslut få liv i barnet. Trots att han varit död i 6 timmar och bara har en kroppstemperatur på 14,5 grader.
Om dessa själar inte kämpat hade detta barn inte varit med i livet idag.

Tänk er sen att du fick ditt barn åter. Den stora lyckan MEN det är inte samma barn som innan.
Hur sörjer man ett barn som är här ibland oss men inte är som förr.
Hur känns det att vara detta barn som helt plötsligt måste kliva in i en annan värld. Som inte kan göra något av det han är van vid.
Hela världen vänds upp och ner för både barnet och dess familjer.
Ja det är fruktansvärt!

Beskrivning enligt cdon: Det är sommaren 2015. Hon befinner sig på en idrottsplats när telefonsamtalet kommer: "Sitter du ner?"

Hon får veta att hennes son Leo har varit med om en fruktansvärd kanotolycka på ett konfirmationsläger i Åre. Ingen kan svara på hennes upprepade fråga: "Lever han?" Leo har hamnat i iskallt vatten och därefter drabbats av hjärtstillestånd. Först efter att ha legat död under ytan i flera timmar hittas han. Död. 14,5 grader i kroppstemperatur. Men efter sex timmar lyckas räddningspersonalen på ett mirakulöst sätt få hans hjärta att börja slå igen.

Ändå kan ingen svara på om han kommer att överleva olyckan. Läkarna flackar med blicken och mumlar att även om han mot alla odds skulle vakna så är chansen liten att han någonsin reser sig ur sängen igen. Men mitt i den värsta förtvivlan lutar sig en sjuksköterska fram och säger: "Linn, jag känner att han finns därinne. Jag kan inte förklara det men när jag tar i honom så känner jag att han finns där."

Det är de vackraste orden hon någonsin hört. Och där börjar den långa resan tillbaka till livet.

Himlen måste sakna en ängel är en hjärtslitande berättelse om en familj, om en fruktansvärd olycka och om de inblandades "liv efter döden". Men lika mycket är det en berättelse om sorg, kris, ilska, hopp, hjältar och hur man lever vidare när livet inte blir som det var tänkt.

Av Bokfrun - 28 mars 2018 10:37

Hade jag fått läsa en bok som den här på biologin i skolan hade jag tyckt att det varit så mycket mer intressant.
Jag gillar den här boken och Daves andra bok: Galen i humor.
Jag som för övrigt inte är någon stort fan av småkryp/insekter har bara lust att gå ut och odla en blomsteräng för att få se vilka som flyttar dit.
Vi måste ta hand om våra småkryp även om vi tycker att de är läskiga. Dör de ut blir det inge bra för framtiden.

Så jaaa, jag tyckte den är boken var väldigt intressant. Jag tycker att han skriver på ett bra sätt.

Å visste ni att humlor slår med sina vingar 200 gånger i sekunden. Det är galet mycke måste jag säga, puh

Har ni hört talas om trögkryparna/björndjur då? Det är ett av de tåligaste varelserna på jorden. De har 8 ben, blir sällan längre än en millimeter, kan överleva 10 år utan vatten. Klarar av att bli nedfrysta till -273 grader celsius, upphettas till 150 grader celsius, klarar av att utsättas för ett tryck på 6000 atmosfärer å klarar även av 1000 gånger mer strålning än vad som skulle döda en människa. (Det är inte Dave som gjort dessa test på trögkryparna). Vilken överlevnadskämpe!

Så läs boken så får ni lära er mycket om insekter, växter och dyligt.

Av Bokfrun - 22 mars 2018 18:04

Vilken fantastisk bok! Den är så spännande så jag har knappt kunnat lägga den ifrån mig.
Den är mycket välskriven och bra. Som vanligt när jag läser nått spännande så håller jag ju andan, så har jag även gjort i den här boken.
Jag är jätte ledsen över att den är slut nu. Jag borde inte ha läst den så fort för då hade jag ju fortfarande haft något kvar att läsa. Men när något är riktigt bra så kan jag inte hejda mig :-)
Nu hoppas jag på ännu fler böcker skrivna av Mariette.

Den här boken har verkligen allt! Den har inte kommit ut riktigt än på affärerna men när den gör det rekommenderar jag alla att springa iväg och köpa den!

Av Bokfrun - 19 mars 2018 22:38

En väldigt lättläst, spännande och bra bok. Korta kapitel och allt flyter på bra.
Älskar att läsa om ställen som jag känner till väl, det gör det hela ännu mer spännande!
Å jag gillar verkligen bilden på fasta paviljongen på omslaget,
Ett ställe jag sett många gånger men aldrig vågat gå in i.
Dessutom så har ju båda mina föräldrar jobbat på säterssjukhus vilket gör det hela ännu mer roligt!

Tummen upp för den här boken.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bokfrun med Blogkeen
Följ bokfrun med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se