Senaste inläggen

Av Bokfrun - 11 juli 2018 15:39

EN BOK OM MOBBING OCH UTANFÖRSKAP.

Rekommenderar den här boken till varenda kotte i vår värld!

Den här boken uppbådar till diskussion. Jag och dottern på snart 11 år läste den tillsammans och hon fick så många funderingar, som tex varför gjorde inte gymnastikläraren någonting? Varför kom inte de andra barnen fram och pratade med Livia, de som inte mobbade henne osv.
Ja frågorna blev många, vilket är väldigt bra. Vi har nu disskuterat igenom vad som är okey och inte okey och jag hoppas och tror att hon tog till sig.
Att höra om mobbing gör ont ända in i själen och samtidigt blir man så fruktansvärt arg på mobbarna.
Jag talar ofta om för barnen att man inte får vara elak mot någon på nått vis. Den som blir retad får må fruktansvärt dåligt, du kommer i vuxen ålder må fruktansvärt dåligt över hur du har betett dig mot andra. Att du har kunnat göra på det viset mot en annan person.
En väldigt viktig bok!

Dottern fick mersmak. Hon bläddrade bland sidorna där de andra böckerna av samma författare är och sa att hon ville läsa boken ? vad är det med Lisa? hon lider ju själv av dåligt mående ibland vilket har uppbringat till många möten.
Själv skulle jag vilja läsa böckerna om ADHD då dottern ska utredas för det.

>kikkuli förlag<

ANNONS
Av Bokfrun - 11 juli 2018 00:30

Först måste jag börja med att fråga om någon av er varit och träffat vargarna på Kolmården? Inte tittat på dem från utsidan alltså utan varit inne och träffat dem i deras hägn?

Jag finner den här boken fantastiskt intressant och lärorik. Man får lära sig om vargar, djurparker, och andra djur som finns i djurparkerna, tex delfiner.
Jag känner mig som student på nytt och vill bara anteckna ner varenda grej jag finner viktig.
Jag tycker att Lars Berge har gjort ett fantastiskt jobb med att gräva fram allt det här. Det är som sagt en otrolig bok.
Själva händelsen som gjort att boken uppkommit är självklart fruktansvärd! Tänk att någon som jobbat med vargar under lång tid helt plötsligt blir anfallen och dödad av dem.
I början av ?träffa varg?projektet släppte de till och med in föräldrar med små barn. Helt galet!
Vargen är ett mycket smart och strategiskt djur med en enorm känsla för att känna av dina svagheter. Efter den här boken kommer du nog inte att släppa in din två åring i deras hägn.
Men till vargarnas försvar måste jag säga att det är för många vargar instängda på för liten plats. De har ingen möjlighet att ge sig iväg från gruppen. De kan inte ta sig någonstans. Ingenting är normalt för dessa vargar.

Min väns häst blev faktiskt jagad av en varg bara för några veckor sen, och inte långt ifrån mig blev väldigt många får tagna.

Vargen delar upp oss i två läger: För eller emot. Jag tycker mig kan förstå båda sidorna. Men jag säger nog som Lars Berge säger: personligen anser jag att vargen bör bevaras i Sverige. Men att det är fel och kontraproduktivt att förringa och förlöjliga den oro det innebär att leva i närheten av detta rovdjur.

>Albert Bonniers förlag<


ANNONS
Av Bokfrun - 2 juli 2018 09:46

En bok väl värd att läsas!
Bara efter några sidor har den tagit dig i sitt grepp och kommer inte att släppa dig förrän du läst klart.
Väldigt spännande, välskriven och verklighetstrogen. Förutom just den delen att om man är man och någon tjej klär av sig så kan han inte hejda sig själv. Det är ju ett ämne som är väldigt aktuellt just nu och när man vrider det åt det här håller blir jag arg. Män kan tänka även om det står en naken tjej framför.
Jag gillade verkligen kriminalaren Ewert Truut. Han är gammaldags, sur,tvär och oförskämd. Visst har han en dålig syn på mycket men där i mellan gillar jag hans vrånghet.
Något Ewert sagt och tycker: ?I Sverige erbjuder man folk att stanna hemma med lön så fort en av deras ungar fått en fis på tvären?.
Jag kan verkligen se en gammal vresig man framför mig :-)
Jag skulle gärna läsa mer om Ewert Truut!


>Bokfabriken<

Av Bokfrun - 28 juni 2018 16:23

Jag har sett mycket hyllningar om den här boken/novellen. Storleken är praktisk, den är kort, endast 150 sidor och går snabbt att läsa. .
Namnet på boken och omslaget ser väldigt lockande och spännande ut.
Men sen levde den inte upp till mina förväntningar.
Jag uppfattar den som platt och förenklad. Det finns ingen spänning i den och jag får ingen känsla för poliserna.
Jag tror däremot att tonåringarna här i huset skulle kunna uppskatta den.
Jag vill absolut inte rata boken, som sagt har jag sett väldigt många som älskar den, den passade inte för mig bara. Men jag tycker givetvis att ni själva ska läsa den och bilda er en egen uppfattning.

Förlag:

Av Bokfrun - 26 juni 2018 11:53

Boken började lite segt tycker jag men efter ungefär 40 sidor blev den riktigt bra. Den är förutsäg bar enligt min mening men just den här fungerar det i, man bara väntar på att den ska komma fram till det man förväntar sig för att se om man haft rätt.
Man fnissar rätt mycket i den här boken. Tex när chefen till Bernie trycker upp massa affischer och bokmärken på det sämsta fotot som tagits på Bernie.
Jag tycker själva idén med 30 dejter på 30 dagar är en bra och rolig idé till en bok. Det finns så många olika typer av människor. Jag säger bara ekorrdockan ?fniss fniss? thats all gott folk. Vad jag menar med det får ni läsa er till :-)

Av Bokfrun - 19 juni 2018 23:28

Den här boken är nominerad till årets bok 2018. Jag kan säga så mycket som att jag verkligen verkligen kan förstå det.
Det är en oerhört bra bok som är mycket välskriven.

En flytt till Afrika blir inte som förväntat.
Det råder en stor klasskillnad mellan folk.
Spökeri och häxeri sitter djupt rotat i afrikanernas liv.
Det känns nästan som jag varit en fluga som klättrat på deras väggar, så djupt in i boken lyckades författaren ta mig.
Vissa böcker är ju just en bok
Vissa böcker är som att se en film
Och vissa böcker är som att man själv är med inne i boken och ser allt med egna ögon, och den här boken var verkligen så. Jag hade gärna fortsatt klättra runt på deras väggar och se vad som sker år efter år efter år.

Som jag har skrivit tidigare så är jag väldigt intresserad av att läsa mer om just Afrikas tro på spöken, häxor, onda väsen. Någon som har nått tips på bok?

Recensionsexemplar

>Bokfabriken<

Av Bokfrun - 17 juni 2018 01:07

Den här boken är från skaparna av podden Misslyckade brott. En podd jag för övrigt brukar lyssna på.
Med tanke på hur världen verkar se ut nuförtiden så känns det lite skönt att läsa och lyssna om människor som klantar till det för sig. Extra roligt är ju när grabbarna som driver podden inte kan hålla sig för skratt själva.

Favorit kapitlet i den här boken är kapitel 2: Utpressaren som pratades omkull av polisen.
Den mannens hotbrev vet jag inte om någon skulle ta på allvar faktiskt.

Även kapitel 9 gillade jag lite extra : Politikern som blåste sambon och skattebetalarna.

Men alla kapitel är så klart bra!

Personligen tycker jag man ska läsa ett kapitel då och då. Alltså ha lite paus emellan kapitlerna så att inte människor och brott flyter ihop.
Jag tycker ni ska läsa den här boken!

När vi ändå pratar om misslyckade brott. Är det någon som kommer ihåg mannen (kommer ej ihåg vilket land) som skulle råna nått ställe och hade tejpat in sig själv i silvertejp och allt han kom över var någon myntrulle.
Sen stod han där i någon intervju och förespråkade att han var oskyldig, bara det att man såg sår efter tejpen och andra spår efter den i hela ansiktet.

>Pug förlag<

Av Bokfrun - 12 juni 2018 23:16

Det här recensionsexemplaret fick jag skickat till mig via mail.
Verkligen en annan typ av bok. Eller rättare sagt jag har aldrig någonsin läst en bok som är upplagd/uppbyggd på det här viset.
Men för det betyder det inte att jag inte gillade den, jag ville bara förmedla att den inte är lik någon annan bok jag läst.

I den här boken har patriarkatet rasat. Nu är det matriarkat. Människorna minns knappt någon av den föregående tiden, det är i princip raderat ur historieböckerna.
Nu är de kvinnorna som styr och ställer, har de högavlönade jobben, de har menstruationsrum och fruktbarhetsfester.
Männen är lågavlönade, ses som befruktare.
Papporna kallas för familjemän och de får helst jobba borta och komma hem ibland. Familjemännen anses kunna få konstiga infall när de vistas med familjen som att kontrollera och styra, och det är ju kvinnans roll.

Tänk om männen kunde förstå att vi kvinnor har våra behov, det har inget med kärlek att göra, bara kroppsliga lustar.

Det är killar som blir sextrakasserade OCH det går att köpa testosteron via langare. Det är nått som är olagligt att sälja, men för männen i den här boken har testosteron en stor betydelse.

Jag tycker faktiskt att boken var intressant och även om jag inte vill dra världen till det extrema varken åt det ena eller andra håller så fick man sig en lite tankeställare.
Det här är en bok jag tror kan bli mycket omdiskuterad.
Tack Harriet Haake för att jag fick läsa din bok!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bokfrun med Blogkeen
Följ bokfrun med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se