Senaste inläggen

Av Bokfrun - 11 december 2017 09:27

Jag har under en tid varit i en liten lässvacka. Eller lässvacka och lässvacka. Jag har försökt plöja igenom Game of thrones och Vikings på HBO. Alla andra har ju sett dessa serier så jag blev nyfiken på vad det var. Åååå jaaaa, jag älskar dem!!
Men jag försöker plöja mig igenom serierna så fort som möjligt så jag kan återgå till mitt läsande igen.

Håller i alla fall på och småläser lite i den här boken emellanåt.

ANNONS
Av Bokfrun - 22 november 2017 15:54

När jag hörde att Persbrandt gjort en bok var första tanken: wow den måste jag läsa, han måste ha hur mycket som helst att berätta.
Jag personligen gillar ju Persbrandt i många roller han gjort, bland annat Beck.
Man har ju en förutfattad bild av honom om hur man tror han ska vara.
Vill gärna att han ska vara matcho, snabb i replikerna men ändå med humor och värme.
Tyvärr så förstörs min bild av honom efter jag läst boken.
Eller tyvärr och tyvärr, han är uppenbarligen inte så som man föreställt sig och ska ju inte heller behöva vara det bara för att vi/jag vill det.
Men en helt nersunkad, sluskig knarkare som sitter och tatuerar in konstiga tatueringar på sig själv som inte ser bra ut, det är bara tragiskt.
Så min nya bild av Persbrandt är att han verkar vara en väldigt tragisk person.
En person som ger en magsår. Ingen person att se upp till.
Så jag vet inte, jag borde kanske inte ha läst boken.

Men en sak ska de där skådespelarna ha kredd för, och det är att hur mycket skådespelarna är oense och ogillar varandra (vilket framkommer i boken) så gör de ett jäkla bra jobb när de spelar mot varandra å man ingenting märker.

En sak som är intressant i boken är ju så klart att man får höra lite om hur andra skådespelare är.

Men man blir fundersam i början på boken när alla verkade turas om att vara ihop med samma tjejer. Tycker det är väldigt konstigt beteende från alla håll och kanter.

ANNONS
Av Bokfrun - 8 november 2017 23:13

Jag har precis tagit mig igenom En droppe midnatt.
Jag tycker att boken är väldigt intressant på många ställen. Och det måste vara hemskt att gå runt som liten/ung och inte tycka att man tillhör någon. Att man inte känner sig accepterad varken som svart eller vit.
Men jag tycker ändå boken är för lång. Det är vid flera tillfällen i boken jag känner att jag tappar fokus å inte orkar hålla mig koncentrerad på boken för att det är så mycket utspritt prat om allt möjligt eller hur man ska uttrycka sig.

Jag tycker dessutom att det är jobbigt och rörigt när det blandas in engelska hej vilt. Ibland är det halva meningar som skrivs på engelska. Ibland skrivs det på engelska när pappan tex pratar men ibland skrivs det även på svenska när samma person pratar. Men sen har jag ju full förståelse för vissa uttryck som skrivs på engelska att de förmedlar sig bättre på det språket. Men i övrigt tyckte jag att man kunde välja om man skulle skriva på svenska eller engelska och sen hålla sig till det språk man valt.

Av Bokfrun - 26 oktober 2017 22:11

Idag har Mattias Ribbing föreläst på mitt jobb. Såååå bra verkligen!!
Han lär ut hur man kan minnas saker med bilder.
Jag själv tex är fruktansvärt dålig på namn och ansikten. Så det är något jag behöver jobba på och det tänker jag göra med hjälp av Mattias böcker.

Min dotter har dyslexi. Tänk vad skönt om de kunde lära sig något liknande det här redan i skolan. Det hade väl varit helt fantastiskt och det hade varit sååå mycket lättare för min dotter.

Håller Mattias en föreläsning nära dig. Gå och se den! Det var sååå bra tycker jag och jag tror det här kan hjälpa många människor.

Jag köpte alla hans böcker :-)

Av Bokfrun - 5 oktober 2017 16:18

En intressant bok, i alla fall för dig som någon gång funderat på eller varit eller är familjehem/kontaktfamilj/jourhem.
Vilket jobb dessa människor gör!! Och så mycket de behöver stå ut med i bland å ändå fortsätter de. Riktigt godhjärtade människor.
Mycket lärorik!

Jourhem har funnits i mina tankar förr. Nu har jag dock 3 egna barn och ett bonus så för tillfället är det fullt hus här ändå.

Av Bokfrun - 4 oktober 2017 14:07

I juli skrev jag ett inlägg om att jag blivit ombedd att läsa ett manus till en bok. Då var det just det, ett manus som varken hade framsida eller någon färdig tanke över hur boken skulle se ut.
Följ länken så kan ni se va jag skrev då: http://bokfrun.bloggplatsen.se/2017/07/12/11459998-narmare-an-du-tror-jenny-jacobsson/

Nu är framsidan klar och den blev jätte snygg!
Ååååå så har den med min lille text på framsidan. Tjiiiiihooooo. Jag är så glad att få ha med text på två av Jennys böcker. Helt fantastiskt!!

Boken kommer inte att släppas förrän i januari 2018. Men den går att förboka på Bokus och adlibris i slutet av oktober.

Så hörni gott folk. I slutet av oktober går ni in på någon av sidorna och förbokar den va!? :-)

Av Bokfrun - 19 september 2017 18:55

   

Jag har sett att den här boken är väldigt populär, och jag tyckte själv att den var bra till en början.
Boken är mycket välskriven skulle jag vilja säga. Men jag är hemskt besviken på slutet.
Det är som att man väntat och väntat på något som aldrig händer. När jag läst slutet funderade jag på: vad handlade den här boken om egentligen. Jag tycker att bokens slut gjorde så att jag inte tycker boken handlar om något speciellt faktiskt.
Spänningen jag väntade och väntade på kom aldrig.

 


  


[Bild]

Av Bokfrun - 31 augusti 2017 10:23

Tänk er att vara instängd i en kropp som inte fungerar men du själv är fullt medvetande.
Att bli behandlad som Mr noboby. Folk säger dumma saker, utnyttjar en för att de inte vet att man är fullt medveten. De tror man är helt borta å tror att de kan säga och göra vad som helst. Att sitta på detta vis under flera års tid utan att på nått vis kunna förmedla: hallå, jag är här, jag förstår faktiskt vad du säger. Det måste vara så fruktansvärt hemskt så det finns inte ord för de.

Men de här var helt klart en läsvärd bok som var mycket bra.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bokfrun med Blogkeen
Följ bokfrun med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se