Senaste inläggen

Av Bokfrun - 8 maj 2018 14:51

Jag har sett att andra har gett den här fem och fyra stjärnor, att de tyckte att den var oerhört bra.
Jag vet inte men jag måste vara ond. Jag kan inte ta till mig den här boken, jag fastnar liksom inte.
Historien är absolut intressant men sättet den är upplagd på faller mig inte i smaken.
Jag läser och läser men kommer ingen vart. Den är seg. Maler på bara känns det som.
Jag har läst halva boken nu och jag kommer att lägga ner här.

Jag har ett hjärta jag lovar :-) men denna boken var inget för mig.

Cdons beskrivning:
När Maude Julien var tre år gammal flyttade hon med sina föräldrar till ett hus beläget långt från annan bebyggelse. Hennes far ville uppfostra henne till en supermänniska - med ett psyke starkt nog att uträtta storverk.
Hans metod var extrem och mycket grym. Maude hölls isolerad, var ständigt halvt utsvulten och fick bo i ouppvärmda rum och tvätta sig i iskallt vatten. Som liten flicka tvingades hon hålla handen på ett elektriskt stängsel och förbjöds röra sig när stötarna kom. Som straff för någon svaghet eller olydnad talade ingen till henne under flera veckor.
Många nätter låstes hon in i ett kallt och kolmörkt källarrum och tvingades sitta orörlig medan råttor sprang över hennes fötter. Om hon rörde sig det allra minsta ringde klockor som sytts fast i hennes kläder och hon bestraffades.
Hennes mor skötte undervisningen. Maude hade inga vänner och träffade inga andra människor än sina föräldrar.
Hennes enda ljuspunkt och vänskap kom från de djur hon tilläts ha - av dem lärde hon sig vad kärlek och glädje är.

Bakom gallret är en fruktansvärd - och sann - berättelse om en människas motståndskraft och inre styrka.
Boken är såld till ett flertal länder.

ANNONS
Av Bokfrun - 5 maj 2018 12:03

Har läst en till bok som är ett recensionsexemplar för två av barnen och de fullkomligt älskade den (dock är de lite blyga på filmen)
De tyckte boken var spännande, och de gissade och gissade på vad drakens namn skulle bli.
Ett stort plus var de härliga bilderna där vi hjälptes åt att hitta på både spöken och andra små figurer. Att bara titta på bilderna tog sin lilla tid och var roligt för både stora och små.
En toppen bok måste jag säga!

ANNONS
Av Bokfrun - 3 maj 2018 22:48

Har läst den här e-boken för barnen. De tyckte att den var spännande emellanåt men de hade svårt att behålla fokus.
Men just för mina barn var det lite för mycket svåra ord och namn, vilket gjorde att de tappade fokus.
När man läser högt för dem och personen i boken tänker, så är texten skriven i kursiv text och det är svårt att få fram när det inte står någonstans. Så de har varit svårt för dem att förstå om det är någon som säger det där eller om det är nått annat.
Jag har valt att läsa den här boken högt för barnen då en av mina döttrar har dyslexi och inte skulle fixa att läsa just den här boken själv.

Bilderna har jag lånar från Johannas instagram.

Av Bokfrun - 1 maj 2018 16:34

Vilken ruskig bok!
Om jag jobbade på ett demensboende så skulle jag inte läsa den här boken. I alla fall inte om jag jobbade natt.
Tycker boken var riktigt bra och spännande, ingen bok man vill lägga ifrån sig hur rädd man än blir :-)

Cdons beskrivning: Välkommen till Hemmet. En kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över dig själv.

Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan.

På hemmet jobbar Joels barndomsvän Nina. De har inte pratat med varandra sedan tonårens smärtsamma avsked.

Monika blir snabbt sämre när hon flyttat in på avdelning D. Hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne.

Nu förs Joel och Nina åter samman för att rädda Monika och sig själva.

Av Bokfrun - 29 april 2018 20:49

Den här boken har jag egentligen svårt att yttra mig rättvist om kan jag tycka.
Jag började att lyssna på den men när det var tre timmar kvar var jag redo att ge upp. Det är inte det att boken skulle vara dåligt gjord utan för det första hade jag väldigt svårt för uppläsarens sätt att läsa boken och härma dialekter och sätt att prata på. För det andra så blir jag så fruktansvärt frustrerad när det kommer till missbrukarböcker. Det tar det ena dåliga beslutet efter det andra, lär sig inte av sina misstag, skyller ifrån sig och tycker alltid att allt är någon annans fel, lurar varandra. Man vill bara hoppa in i boken, ruska om personen och fråga: HUR FAN TÄNKER DU.
Jag skulle nog antagligen tycka det vore mycket intressantare att läsa kvinnans barns böcker, hur de har upplevt det hela och hur de har mått. De skulle jag tycka va intressant.
Jaja, hur som helst så läste jag klart de sista tre timmarna själv. Utan uppläsaren blev boken lättare att ta till sig men var fortfarande inte min favoritbok tyvärr. Men då som sagt, det är inte hur boken är skriven och utformad som det är fel på utan det är handlingen jag inte orkar med.Cdons beskrivning:
Jag ville svara men hade inga ord, jag ville hata men hatet satt så djupt att det inte kunde formuleras, jag ville slå men knytnävarna vägrade lyda, jag ville gråta men tårarna hade torkat ut. Jag var tom. Tömd."

Sara var under sin karriär en av Sveriges mest hårdföra knarkkurirer och rutinerad människosmugglare runt om i Europa. Med en tuff uppväxt i förorten Bergsjön, nordöst om Göteborg, kom hon tidigt i kontakt med tunga droger och gängens och gatans kompromisslösa villkor. Hemma regerade pappans knytnävar och mammans rädsla
Från att ha varit hårt mobbad i skolan, avancerade hon som ung tonåring till en avtrubbad tuffing med hot och knytnävar som vapen. Alkohol, GHB, hasch, snatteri, inbrott, bilstölder och slagsmål blev vardagsmat.
När hon var 20 år och ensamstående tvåbarnsmor blev hon bjuden på amfetamin av sin egen mamma. Förälskelsen i drogen blev omedelbar och passionen drog henne i rasande fart in i den kriminella världens yttersta och innersta krets.
Hon levde efter mottot: Ensam är stark och med en orubblig övertygelse att aldrig gola, hamna i skuld eller vara någon skyldig lyckades hon parera sig fram och överleva sitt eget tunga missbruk samtidigt som hon blev en fullfjädrad langare. Paradoxalt nog tvingades hon göra avkall på sin egen hederskodex, då blod alltid är tjockare än vatten.
Detta vägskäl blev hennes räddning men också början på ett långt fängelsestraff och så småningom ett nytt omtumlande liv utanför fängelsemurarna som nyfödd under en helt annan identitet.

Av Bokfrun - 24 april 2018 18:24

Den här boken hade jag tänkt läsa själv men sen blev det ändå att jag lyssnade på den på storytel i alla fall.
Katarina Ewerlöf gör ett bra jobb som uppläsare.
Boken är spännande och jag satt hela tiden och funderade på vem av dem det var som hade något skumt för sig.
Men jag kan inte låta bli att småfnittra åt Jennys mamma. Hur hon kräver vatten till den där lille hunden och hur hon nästan trycker upp hunden i Stefanos ansikte.
Tycker boken är välskriven och författaren håller igång spänningen väldigt bra. Du slappnar aldrig riktigt av å förutser hela boken utan du har inte en aning om vad som ska komma härnäst.
En bok väl värd att läsas!

Cdons beskrivning:
Allt förändras när Angelina börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren Stefano har bara ögon för henne och ser inte längre åt sin kollega Jenny. Driven av svartsjuka bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom Angelinas perfekta fasad.

Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad, och det dröjer inte länge förrän ytterligare ett dödsfall sker. Under den välpolerade ytan utvecklas ett farligt psykologiskt spel som hotar att ödelägga liv. Misstankarna växer sig allt starkare, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent.

Av Bokfrun - 19 april 2018 11:11

En debutroman om två barn i stort behov av hjälp.
Så mycket fel och så mycket problem i den här familjen.
Att ha missbrukande föräldrar/förälder måste vara fruktansvärt. All denna opålitlighet, paranoia, humörsvängningar och allt vad det innebär. Ett fruktansvärt liv. Att de som alltid ska skydda en i ställer är de som skadar en. Många barn lever tyvärr under såna här omständigheter och det är hemskt!

Boken är väldigt lättläst, den är inte heller så lång så det går fort att ta sig igenom den.
För mig kanske den här boken var lite väl lättläst och tunn i berättandet men ändå bra och hemsk så klart.

Av Bokfrun - 17 april 2018 14:57

Poliser, sekt, barnamord, kidnappning och allt du behöver för att boken ska vara spännande.
Tycker att boken var seg i början men sen blev den riktigt riktigt bra.Cdons beskrivning:
Mordutredaren Mia Krüger har lämnat polisen och bosatt sig på en ö. Dit kommer hennes gamle kollega, den godmodige kriminalkommissarien Holger Munch, för att övertala henne att återvända till jobbet. Han behöver hennes hjälp i ett skrämmande och besynnerligt fall. En flicka har hittats hängande livlös i skogen med en skolväska på ryggen och en lapp om halsen: ?Jag reser ensam.?
Mycket pekar på att den hänsynslösa mördaren kommer att slå till igen och Krügers efterforskningar leder till ett sex år gammalt fall där ett spädbarn kidnappats från en förlossningsklinik.
Men utredningen blir mer personlig än vad Munch och Krüger har tänkt sig. Och snart går det upp för dem att de själva blivit en bricka i mördarens cyniska dödsspel.


Det hänger en ängel ensam i skogen är en gastkramande thriller som håller läsaren i ett järngrepp från första till sista sidan. Såld till 21 länder. Stor succé i Norge där den blev nominerad till Bokhandlerprisen 2013.


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bokfrun med Blogkeen
Följ bokfrun med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se