Senaste inläggen

Av Bokfrun - 4 oktober 2020 17:49

Jag är så glad att MrsHyper skickade den här boken till mig.
Jag älskar den!
Det är igenkänningsfaktor igenom i princip hela boken, jag har fått lära mig nya sätt att tänka på, se saker från en annan sida.
Boken är skriven på ett väldigt lättläst, bra och annorlunda sätt, ett sätt som jag tar till mig mycket ifrån.
Jag gillar verkligen bilderna i boken. Det är rätt enkla figurer men jag tycker att de uppfyller sitt syfte.
Ofta när jag läser sån här typ av böcker så brukar jag fota av små texter som jag tycker är lite extra viktiga, bra eller som betyder något speciellt för mig. Men i den här boken skulle de innebära att jag skulle vilja fota av hela boken, jag vill att alla ska få ta del av den här texten.

Ut med boken till alla skolor, LVU hem, ja alla de ställen där det kan befinna sig barn/ungdomar med diagnoser.
Den här boken borde ingå hos bup när ens barn blivit utredd och fått en diagnos. Då kan man lära sig tänka på ett bra vis så fort som möjligt. Den borde ingå i informationsmaterialet.

Av Bokfrun - 1 oktober 2020 06:58

En lagom bok för dottern att läsa högt för mig i. En bok som faktiskt var svår att ta ur hennes händer. Ibland tänkte jag att jag skulle ta över läsningen så att hon skulle kunna somna, men det vägrade hon, hon ville läsa själv.
Den är väldigt lättläst med korta och bra kapitel. Texten är i en perfekt storlek. Man önskar nästan att alla böcker hade sådan text.
Storyn var bra och konditoriet var lagom knasigt. Vi båda höll andan och hoppades att ingen skulle äta av vitlökstårtan.
Boken riktar sig till barn mellan 6-9 år och det håller jag med om att det är en passande ålder. Jag tror att många barn kommer att uppskatta den här boken.

Av Bokfrun - 1 oktober 2020 00:06

Det här är en historia man skulle vilja följa livet ut, än är den inte slut känns det som. Man oroar sig lite för att han ska ploppa upp som gubben ur lådan en dag även fast det gått väldigt lång tid. Kommer han då bli besatt igen? sitter han där ute i världen ännu och tänker på henne?
Boken lästes ut fort då jag inte kunde sluta läsa. Arg är ett ord som beskriver en känsla jag hade när jag läste boken, en annan är frustration.
Ilskan är mot honom, jag blir arg på allt han gör skulle man kunna säga. Frustrationen är mot henne när hon flertalet gånger gör tvärtemot vad jag tycker att hon ska göra.
Förhoppningsvis kanske den här boken kan hjälpa någon där ute med att förstå, att hur svårt det än känns så lämna efter första slaget. Det kommer inte att bli bättre.


Jag gillade den här boken!

Av Bokfrun - 27 september 2020 12:21

Annah Nozlin är en författare som har skrivit flertalet fantasy böcker. Jag har nu läst en av dem och den var riktigt bra.
Det är alltid skönt att få fly in i en värld som är helt tagen ur någons fantasi.
I den här världen får vi bland annat möta vargar, magiker, en gammal ande/gud, en underlig katt och så mycket mer.
Även trädälvor kommer på tal. Jag skulle så gärna vilja läsa mer om dem :-)
Jag tyckte väldigt mycket om den här boken och tror att ni fantasy fans också kommer att göra det.
En riktigt bra bok helt enkelt som är indelad i fyra olika noveller men som ändå hör ihop.

Flera av hennes böcker kan du hitta på hennes hemsida : www.nozlin.se

Av Bokfrun - 26 september 2020 12:41

Det här är ett uppmärksammat fall. Men för er som vill gå in helt nollställda i boken och som inte tänker läsa baksidan på den (för den är avslöjande) bör nog inte läsa min lilla text innan boken är läst heller :-)

Boken är baserad på en verklig händelse där fördomar har en alldeles för betydande roll, tyvärr.
Jag minns den här händelsen lite grann faktiskt så när jag såg boken var det självklart att jag ville läsa den.
Vi får följa med i Philips liv i några månader innan de otänkbara och fruktansvärda sker. I slutet föll det några tårar på min kind för stackars Philip. Att behöva gå det öde till mötes utan att ha gjort något som helst fel, det enda han gjort är att se annorlunda ut enligt andra människor.

I början av boken tyckte jag att Philip och hans vänner hade tramsiga konversationer så det drog ner betyget lite då de irriterade mig, men betyget höjdes och höjdes ju längre fram jag kom. Jag vet inte, var de Philip och hans vänner som växte till och slutade konversera på det där viset eller var det jag som växte till mig ;-D
Något jag önskat var att slutet/händelsen kunnat få ta mera plats i boken. Nu är det bara de sista sidorna och sen är boken slut, det känns lite litet och tomt. Vad hände sen?
Lite kan jag tänka att författaren kanske tänker att det här är boken om Philip, här dör han tragiskt vilket då betyder att boken är slut, det finns ju inget mer att fylla på med. Medan jag själv skulle vilja veta lite mer om de som händer efter. Hur de fick fatt i de skyldiga, erkände de, erkände de inte? Hur fortskred det hela. Men som sagt, det är inte deras bok så det är kanske inte mer än rätt att de inte får mer av våran uppmärksamhet än vad de redan har fått.

Läs boken, ta till er den, knöla ihop era fördomar och kasta dem i papperskorgen. Fördomar leder inte till något bra. Låt människor se ut , klä sig och vara precis som de vill!!


Boken finns att hitta på Idus Förlags hemsida

www.idusforlag.se

https://www.idusforlag.se/pojken_med_stjarnorna?search=pojken%20med%20stj%C3%A4rnorna


Den finns även på Adlibris och bokus

https://www.adlibris.com/se/bok/pojken-med-stjarnorna-9789175777986

https://www.bokus.com/bok/9789175777986/pojken-med-stjarnorna/

Av Bokfrun - 13 september 2020 23:06

Det här är en ryslig bok, precis som den ska vara. Den är nämligen fylld med 13 skymningssagor. Riktiga skräckisar!
Men utöver att den är läskig så är det ett lätt språk i den och precis lagom långa historier.
Ta fram boken och läs en historia lite då och då vetja, MEN gör det gärna en ruggig mörk kväll :-D
Det var ingen av dessa berättelser jag inte tyckte om, jag gillade verkligen alla. Men tänkte i alla fall att jag skulle försöka plocka fram en favorit. Jag har velat fram och tillbaka men tillslut bestämde jag mig för att min personliga favorit i boken är Per Hiens huvud tätt följd av Goblifar och fläskkrogen.
Om du inte är för kräsmagad så tycker jag att du ska slå till och läsa den här boken :-)

Av Bokfrun - 9 september 2020 22:09

Äntligen får jag lägga ut den här recensionen. Det är jätteroligt att få äran att förhands läsa en bok, men när man verkligen tycker om boken så vill man visa den för alla andra på direkten :-D.
För jag tyckte verkligen om den, precis som hennes två tidigare böcker i serien om skärgårdsmorden.
Man kastas direkt in i handlingen, det är spännande redan från start, den här starten är dessutom väldigt brutal skulle jag vilja säga. Spänningen håller i sig boken igenom, du kommer inte att vilja lägga bort den, det ville i alla fall inte jag.
Louise är fenomenal på att skriva böcker. Jag har öst beröm över henne tidigare och jag gör det igen och jag hoppas på att kunna få göra det i flera böcker framöver.
Det är bara en enda liten grej jag vill, och det är att Kina ska vara polis i stället.

Kevin är en av karaktärerna i boken, han kände jag mycket för. Nästan så man vill fortsätta veta mer om vad som händer med honom och hans bror nu, eller helt enkelt bara adoptera dem :-) Sen finns det andra karaktärer i boken som du inte kommer att gilla, det kan jag garantera.

Av Bokfrun - 5 september 2020 01:57

Jag och minsta dottern har haft Förlåt för att jag rymde som kvällsläsning. Den är väldigt lättläst så vi turades om att läsa den.
Som vuxen kan man nog känna att boken är lite sorglig på sina ställen. Vuxna som sviker sina barn. Som barn tror jag inte att man uppfattar boken riktigt på samma vis, utan de kanske mer tycker att vissa av de vuxna är konstiga. Min dotter hade många frågor om Astons mamma tex.
Alla tre barnen är våra favoriter. De där mammorna i boken däremot ger vi inte många tummar upp för. Men så ser verkligheten ut för många barn tyvärr.
Summa summarum så är boken en lättläst barnbok blandad med ett tragiskt djup egentligen. Socialen och alkoholism kommer på tal i boken men på ett lättförstått sätt.
Dalia känns som en färgstark karaktär som vi gärna skulle läsa mer om.
Mer om Aston kan vi läsa i boken Förlåt för hålet som är den första boken om honom.

Boken finns att hitta på Idus förlags egen hemsida, men den finns även på Adlibris och Bokus sidor.

https://www.idusforlag.se/

https://www.idusforlag.se/forlat_for_att_jag_rymde?search=f%C3%B6rl%C3%A5t%20f%C3%B6r%20att%20jag%20rymde

https://www.adlibris.com/se/bok/forlat-for-att-jag-rymde-9789189147171

https://www.bokus.com/bok/9789189147171/forlat-for-att-jag-rymde/

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se