Senaste inläggen

Av Bokfrun - 19 november 2020 10:22

Falsksken är en spännande bok på ett annorlunda vis.
Jag älskar folktro och jag älskar dessa rådare i boken. Jokk är helt klart favoriten, lite snäll, busig, mystisk, men är han verkligen helt pålitlig?
Slutet tycker jag var väldigt bra. Jag skulle vilja läsa mer av den här typen av böcker.
Som baksidestexten själv säger: det är en mörk framtidsskildring rotad i folktro.
Helt klart är det mormor Kerstins berättelse som är den bästa, men de andras berättelser är inte fy skam de heller.
Det här känns som en bok jag skulle kunna läsa en gång till faktiskt.

Av Bokfrun - 9 november 2020 23:42

Jag var bara tvungen att kasta mig över den här boken fast jag har flera andra recensionsexemplar före i kön.
Det som verkligen lockade mig till att läsa den var Carolas katt. Katten har varit mycket på tal i radion senaste tiden.
Jag behövde inte bli besviken, katthändelsen finns med precis som många andra knäppa och konstiga händelser, endel rentutav livsfarliga.

Ett kapitel spårade ur lite kan jag tycka, då visste jag inte riktigt om det var Runars biografi eller en uppläxning om kristendom och abort.

Boken var roande så det blev så att jag sträckläste den. Jag fastnade helt enkelt!
Men Jag tror att jag kommer att ta den med en liten liten nypa salt, i alla fall vissa delar.

Ibland vill han vara lite fyndig, ibland vill han höja sig själv till skyarna. Men det är hans bok så han får göra precis vad han vill med den, uppenbarligen så lyckades han eftersom jag inte kunde sluta läsa.

Som jag sa så tycker jag att den var roande och läsvärd och jag tipsar gärna andra om den!

Av Bokfrun - 2 november 2020 13:48

Det här är en spänningsroman som utspelar sig i Sydfrankrike. Den är byggd på verkliga historiska händelser.
I boken får vi följa olika människor under den katolska kyrkans korståg under 1200-talet.

Det är en spännande och händelserik bok som jag upplever som välskriven.
Kättarna ska brännas på bål, det ska ta lång tid, ungefär en timme si sådär. Man ska inte dö för fort minsann.
Boken är ganska sorglig och hemsk när man följer vissa personers liv. Specifikt en mamma och son tex. Ni får läsa boken själva för att se vad jag menar.

Jag har inget minne av att vi läst om kättare under skolåren, därför var det extra intressant att läsa den här boken. Det här korståget har verkligen existerat och Sydfrankrike har inte återhämtat sig riktigt än.

I bokens slut får du chansen att läsa de två första kapitlen i nästkommande bok. Snacka om bra sätt att få till sig läsare :-)

Gillar du historia ska du absolut läsa denna bok!

Av Bokfrun - 2 november 2020 13:09

Jag är glad att jag började om med den här boken i stället för att ge upp den. Det var svårt att komma in i den från början därför blev den liggande en lång stund.
Nu när jag började om att läsa den så upplevde jag den på ett helt annat vis.
Den är väldigt intressant och det är mycket jag håller med om. Jag fick upp ögonen för vissa saker och fick lära mig lite nytt vilket alltid är roligt och välkommet.

Ibland kändes det lite som att författaren ville höja sig själv och sin bok och för att göra det var han tvungen att sänka andra. Det finns så många andra sätt att framföra sitt budskap på. För det är ett bra och viktigt budskap som förtjänar en plats i rampljuset.
Det var lite det här som gjorde att jag hade svårt att komma in i boken första gången, plus att texten är uppbyggd på ett litet tråkigt vis.
Men för att förtydliga, det är inte budskapet/ämnet jag hade svårt för utan det var sättet att framföra det på.

När jag bortsåg från det jag upplevde negativt så var boken intressant, lärorik och mycket tankar väcktes till liv.
Jag tycker att ni som inte läst den ska ta och slå en kik på den för att se vad ni tycker. Det är trots allt ett intressant ämne och som dessutom är uppe på tapeten här och nu.
Läs och begrunda!

Av Bokfrun - 27 oktober 2020 09:03

En bok som är väldigt lättläst, stor text och mycket bilder. Det går fort att ta sig igenom den. Den går igenom några brott lite snabbt, så det är inte någon djupgående bok.
Rätt intressant att få en inblick i vad kvinnor blivit dömda för förr i tiden.
På den absolut sista sidan står det vilka böcker och hemsidor författaren hittat informationen på. Där hittar jag lite tips på böcker som jag skulle vilja slå en närmare kik på.


(Ej recensionsexemplar)

Av Bokfrun - 23 oktober 2020 17:57

Jag älskar Joseph världar som han skapar. Det märker ni även om ni läser mina recensioner på hans andra böcker. Jag tycker att det är helt fantastiskt att få kliva in i dessa världar och drömma mig bort. Vem skulle inte vilja besöka en fantasivärld.
Det här är första boken i en serie. Jag vill definitivt läsa de andra böckerna som kommer. Sonen har hunnit granska baksidan på boken och sagt att han vill läsa den. Jätteskoj tycker jag för han läser väldigt lite, näst intill inget alls.
Boken handlar om Julia som kommer in i en helt annan värld där de får kämpa sig fram för att försöka ta sig tillbaka. Jag har i princip sträckläst den här boken.
Ålderskategorin ligger på 10-13 år, men jag är nästan säker på att den uppskattas längre upp i åldrarna.

Av Bokfrun - 17 oktober 2020 14:05

Kan man göra vad som helst under hot?
I den här boken berättar Björn om sitt liv, du kommer att stanna upp många gånger och tänka: Shit, hände verkligen det här!?
Den väckte så många frågor som jag aldrig kommer att få svar på.
När jag läste kände jag mig illa till mods men blev även äcklad om man får säga så. Den är väldigt rå och det är väldigt svårt att förstå att en människa levt på detta vis och överlevt får man väl säga.
Boken är riktigt händelserik och spännande. Svår att lägga ifrån sig!
Tål du vidrigheter, råhet och dumhet så slå till och läs den här boken vetja.

Det här är den första boken i en tilltänkt trilogi. Men nu kan väl inget bli värre, eller?

Av Bokfrun - 11 oktober 2020 01:36

Jag gillade den här boken mycket, den är bra! Men sen är frågan, är den rolig eller ledsam, både och kanske!?. Från början tyckte jag nog mest att den var rolig men desto närmare slutet jag kom i boken så började det övergå till att jag tyckte att det började bli aningen sorgligt också.

Varning till de känsliga och pryda läsarna, det är ingen blyg författare som skrivit den här boken skulle jag vilja säga :- D den är verkligen rätt fram och döljer inte så många detaljer.

Du får följa med på Stillas dater och även höra om de olika personerna som skriver till henne. Det är en hel del tokar skulle jag vilja säga eller det är väl i princip BARA tokar, det avskräcker verkligen för att vilja hänga på dejtingsidor på nätet.
Det är roligt och skönt att sitta och läsa om alla dessa händelser, själv skulle jag inte ens klara av att leva det där livet i en vecka, jag blir stressad av att bara läsa om det, men det är alltid intressant att lyssna på andra som lever ute på dejtingsidor.

Så detta var en väldigt lättläst bra/ledsam/rolig bok. Lagom långa avsnitt/kapitel om varje date.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se