Senaste inläggen

Av Bokfrun - 6 juni 2018 13:55

Jätte gullig bok, lite text på varje sida som dessutom rimmar. Personligen gillar jag när det rimmar i barnböcker. Jag kommer ihåg än idag två böcker från goboken som rimmade å de har jag inte gjort mig av med förrän nu. Sonen som fick dem när han var liten är 13 år idag så de har hängt med länge. Åter till den här boken då. Det var väldigt gulliga och färgglada bilder som gör en väldigt glad. Även omslaget på boken är väldigt gulligt! Vi gillade den här boken mycket jag, dottern och brorsonen. . @barthelsonforlag #barthelsonförlag #llewhellin #garethllewhellin #recex #recensionsexemplar #malinbarthelsson

ANNONS
Av Bokfrun - 5 juni 2018 17:17

Ett till recex damp ner i lådan idag. Så himla kul :-). Den här boken har jag varit sugen på länge 8-) så det ska bli riktigt roligt att få läsa den. Tack lovereads , Jag önskar jag kunde läsa alla böcker jag fått hem samtidigt. Jag är så extremt nyfiken på allihopa och enormt tacksam.

ANNONS
Av Bokfrun - 5 juni 2018 08:37

Underbart! Jag gör glädjedansen här men den fotade jag ju inte så klart :-) kom en kartong recensionsexemplar igår, tjoho tjoho. Längtar till jag kan hugga in på dem :-) blir svårt att veta vilken jag ska börja med bara. Jag får helt enkelt dra lott. Först måste jag helt enkelt bara läsa ut boken jag håller på med just nu. Taaack bokfabriken!!! #recex #recensionsexemplar

Testar att göra en emoji här för att se om den blir kvar eller om det blir nått tråkigt tecken bara. > ?<

Av Bokfrun - 2 juni 2018 23:13

Från det att jag slog upp boken så ville jag inte slåihop den mer. Tyvärr var jag tvungen att sova en stund i natt men så fort jag vaknat och fick möjlighet så öppnade jag boken igen.
Tycker att den var spännande, oväntad, lättläst och bra.
Jag vill absolut läsa Louises nästa bok också!


Folk måste ju tro att jag är knäpp när jag springer runt med en bok och fotar här och där. Men man måste ju passa på om man är ute i naturen :-)

Av Bokfrun - 31 maj 2018 23:27

Ibland blir man bara förfärad och chockad! Vad vissa barn får uthärda i sina liv.
Den här boken kommer att göra er arga, ledsna och en aning äcklade. Men så klart tycker jag att ni ska läsa den då jag tycker att alla dessa barn ska få berätta sin historia (nu är det ju familjehemsmamman som gör det dock).
Jag hoppas att detta barn har ett helt annat liv nu med kärlek och lycka.


Cdons beskrivning:
En sann historia av författaren till Skadad.

När sjuårige Reece kommer hem till Cathy har han redan avverkat fyra fosterhem på lika många veckor. Allt eftersom detaljerna kring hans unga liv kommer i dagen så blir det tydligt att Cathy ställts inför sitt livs största utmaning hittills när det gäller att hjälpa honom.

Pojkens aggressiva och utagerande beteende har gjort att han trots sin låga ålder blivit avstängd från skolan och fått byta fosterhem flera gånger. Han tycker om att bitas, ordentligt, och hans mamma har därför gett honom smeknamnet, Sharky Hajen. Han tycks vara ett hopplöst fall.

Cathy försöker finna svaren på varför Reece beter sig som han gör men han har lovat sin mamma att inte berätta någonting för någon utomstående. Den socialsekreterare som förbereder den avslutande delen av hjälpinsatsen upptäcker fem olika akter om Reeces familj, och av dessa att döma är det häpnadsväckande att han inte separerades från familjen redan som baby.

När den mörkaste av familjens hemligheter avslöjas för Cathy så blir Reeces beteende plötsligt begripligt och tillsammans kan Cathy och Reece börja att återuppbygga hans liv.

Av Bokfrun - 30 maj 2018 16:52

I vanliga fall läser jag inte poesi eller prosa, vilket det är en hel del av i den här boken, men det är även mycket berättelser och även lite serier i boken.
Fast jag inte läser prosa eller poesi så hittade jag faktiskt en hel del bra i dessa texter.
Det var så mycket jag tyckte var bra eller som jag kände igen mig i. Jag var tvungen att markera vissa sidor eller texter jag gillade så att jag kan gå tillbaka och titta. Det blev en hel del sidor.
Dock var det ett berättelse jag inte gillade och det var Freke Räihäs text. Det var speciellt en mening som störde mig enormt och den löd så här: Du känner dig våldtagen i munnen, men inte på ett sätt som du har längtat efter.
LÄNGTAT EFTER!!??? Jag tycker att den meningen är oerhört idiotisk!!

Men i övrigt är boken intressant och det var hög igenkänningsfaktor.
Det gick relativt fort att ta sig igenom den, men jag kommer ända återvända till den och läsa vissa texter en gång till. Mycket för att jag tycker det är sant och bra och när man kommit in en bit i boken så får texten en annan innebörd så då vill man gärna läsa om början igen.
Ja, jag ver inte om ni förstår mitt svammel nu.
Men det är en viktig bok i alla fall!!

Av Bokfrun - 30 maj 2018 10:14

Todililo!! Ett till recensionsexemplar kom i lådan idag. Så himla roligt ser fram emot att läsa den.

Av Bokfrun - 28 maj 2018 18:55

Alltid lika roligt när det ramlar ner lite recensionsexemplar i lådan. Jag har ett par styckna att se fram emot den närmaste tiden :-)
Den här boken kom i alla fall idag.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bokfrun med Blogkeen
Följ bokfrun med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se