Direktlänk till inlägg 11 mars 2014

Änglavakt, och övernaturliga ingripanden - Anita Barker Andersen, Titti Axén Sonesson

Av Bokfrun - 11 mars 2014 13:56

Ja vad ska jag säga om den här boken..? Övernaturliga saker är alltid intressanta på alla sätt och vis. Men den här boken var väl kanske lite väl överdriven måste jag säga.

För min del får man gärna tro på vad man vill, gud, änglar, spöken å diverse grejer. Men den här boken tog det lite väl lågt.

Den beskriver möten med änglar. Men för det första är alla i denna boken maximalt mega kristna. Det ber regelbundet och går i böneskola å såna grejer. Jag tycker att folk kan väl vara kristna utan att ta det ända till den här nivån. Aja men alla dessa människor har ju så klart upplevt saker och deras böner hjälper till allt!

En gång var den en grabb som brytit armen så benpiporna stack ut, men när de kom fram och bad för honom satte sig armen till rätta och skinnet läkte ihop. MYCKET TROLIGT hörru du!! Det spelar nog ingen roll hur kristen du är. Jag tror ändå inte att du kan få ett sår som redan är gjort att läka ihop bara sådär på några sekunder.

Jag vill ju verkligen att det skall finnas änglar (jag älskar änglar), det vore ju oerhört praktiskt, fint och smidigt. Men då kan de väl även visa sig för oss vanliga svenssons som kanske inte läser bibeln och ber dagligen. För det är väl vi som ska övertygas om deras existens.


 

Handling: 

Slungades ur bilen

Britt berättar: 

Vi var på väg från Alingsås till Göteborg med fyra av våra pojkar. Klockan var omkring 20.00 på kvällen. Det var mycket trafik på den stora vägen. Precis som alla andra körde vi i 90-100 km i timmen. Vi hade en folkvagnsbuss med lucka där bak. Längst bak satt vår näst yngste son med sin två och ett halvt-årige lillebror Peter. 

Plötsligt ropade brodern: 
- Lillebror har ramlat ut! Bakluckan i bussen hade öppnats, och den lille pojken hade slungats ut på körbanan. Alla blev panikslagna. Bakom fanns alla medtrafikanterna. Hur skulle deras lille son klara fallet? Och tänk om bilen bakom körde på honom? 

Pappa fick stopp på bilen och rusade ut. Då kom en man bärande på Peter som visserligen skrek men var oskadd. Mannen körde i bilen bakom och såg plötsligt ett litet barn stående på vägen. Han hade aldrig blivit så rädd i hela sitt liv, men det gick bra. Hur allt detta kunde ske på så kort tid, för här handlade det om sekunder, det kunde ingen av de inblandade förstå. 

Men storebror hade en bra förklaring: 
- Jag såg ängeln som tog emot lillebror, jag såg den. Storebror hade sett hur en ängel räddade lillebror i fallet. 

Familjen vände och åkte till Alingsås lasarett. De ville försäkra sig om att sonen inte hade fått några skador. Under tiden berättade sonen som var 4 år och såg alltsammans eftersom han satt vänd bakåt: Peter rullade flera varv i luften och hamnade på fötterna. 4-åringen såg ängeln som tog hand om Peter. Den var vit. Flera gånger under färden till sjukhuset pratade han om den vita ängeln. Läkarna konstaterade att han måste ha haft en skyddsängel, eftersom han endast hade ett blåmärke i pannan och en stukad tumme. Inte ens under tre dygns observation på intensiven hittade man fler skador. 

Bara en ängel kan ha klarat denna situation. 90 km/tim, en bakomvarande bil som hann stanna och mannen som lyfte upp Peter och gav honom oskadd till sin pappa.

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bokfrun - 30 oktober 2023 16:17

Lydias liv. En bok där du säkert kan reflektera och tänka bortom det som står, hur är det med din egen familj? Vad vet du om dina föräldrar eller far och mor föräldrar?  Tyvärr är detta ingen bok för mig. Den berörde mig inte. Jag läste och väntade...

Av Bokfrun - 26 september 2023 22:57

 Hedda är en liten tjej med mycket känslor. Att kämpa sig igenom skoldagarna är tufft, men hon gör det. Tänk om alla kunde förstå hur slitsamt det kan vara i livet för dessa NPF barn och deras familjer.  Det är sådan igenkänningsfaktor i den här bo...

Av Bokfrun - 24 september 2023 19:46

Det är väl något speciellt med böcker som utspelar sig förr i tiden?  I den här boken får vi hänga lite i 1800-talet med fattighus, kokerskor, tvätterskor, husjungfru, kammarjungfru och allt vad som hör 1800 talet till. Boken är uppdelad i tre dela...

Av Bokfrun - 30 augusti 2023 20:43

I det finaste kvarteren lurar många fula fiskar.  Överklass, medelklass, ”underklass” och mord. Mikaela Friis och hennes gäng gör sitt bästa för att lösa allt, trots egna personliga problem.  Boken var riktigt spännande och bra. Den sl...

Av Bokfrun - 30 augusti 2023 19:29

En bok som barn säkerligen uppskattar.  Alvas snabba och fyndiga kommentarer och tankar. Vissa kanske till och med känner igen sig i Alva, kanske får någon en förklaring på varför de fungerar som de gör eller varför det blir lite tokigt ibland.  F...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards