Direktlänk till inlägg 14 januari 2014

Mississippi - Hillary Jordan

Av Bokfrun - 14 januari 2014 20:44

Så där, nu är årets första bok utläst, ååååååå jag måste säga att den var såååå bra.

Det var mitt lilla projekt där gubben fick ta kort på bokstället i affären å jag valde en på de viset. Å vilket val det blev :)


Jag blev verkligen helt fast i den här boken och ville läsa mer och mer och mer. Boken var en roman, men människor har ändå haft det på detta vis. Väldigt svårt att förstå faktiskt.

Jag blev intresserad av att läsa fler böcker om hur just mörka människor hade det förr i tiden.

Jaja åter till boken nu då.

Jag tyckte aldrig att boken blev tråkig och jag tyckte definitivt inte att boken var utfylld med massa onödigt pladder för att göra den längre.

Slutet på denna boken är verkligen gripande måste jag säga. Skulle det bli en film av det här skulle jag definitivt se den.

Alla människorna är intressanta på sina egna vis och vissa känner man ilska mot redan från start.

De berättar genom sina egna kapitel men de blir ändå aldrig en massa upprepningar som jag tycker att det kan bli annars när man skriver en bok på det här viset.

Nix pix denna författare har helt klart lyckats :-)

Det är helt klart en läsvärd bok.

Å så tycker jag att framsidan på boken är så fin. Det är inget jag brukar kommentera annars men den här boken var värd att kommentera.


 

handling:   

Fängslande om amerikanska södern 

År 1946 flyttar Henry McAllan med sin hustru Laura till en bomullsfarm i Mississippideltat. För henne är det en både främmande och skrämmande miljö. Henrys kärlek till lantlivet delas inte av Laura, som sliter hårt med att uppfostra deras två barn under sträng övervakning av sin hatiske, rasistiske svärfar. När det regnar stiger vattnet och slukar bron som leder till staden. Familjen blir strandsatt i ett hav av gyttja.

Efter krigets slut återvänder två unga män från Europa för att hjälpa till med arbetet på farmen. Jamie McAllan är raka motsatsen till sin äldre bror Henry. Han charmar sin omgivning men förföljs av plågsamma minnen från kriget. Ronsel Jackson, äldste sonen till de svarta dagverkarna som bor på farmen, återvänder från kriget som en hjälte bara för att konfronteras med ett långt farligare motstånd: den djupt rotade rasismen hos sina egna landsmän. Den osannolika vänskapen mellan de två unga männen kommer att dra in dem alla i en förgörande tragedi.

Mississippi är Hillary Jordans hyllade och prisblönta debutroman. Det är en starkt gripande historia om rasmotsättningar och hopplöshet, om traditionens förkrossande makt men också om kärlek och vänskap över alla gränser. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bokfrun - Lördag 23 jan 16:06

Här kan du verkligen känns smärta, sorg, och lidande, men också så mycket kärlek. Ångest och beslutsångest över om dottern ska flytta till annat boende,flytta hemifrån, men också frihet för både mor och dotter. Förändringen över att inte hela tiden...

Av Bokfrun - Lördag 16 jan 12:12

Jag var tvungen att kasta mig över den här boken direkt jag köpt den. Jag ångrar det inte! Bra och aktuell bok. Alla upplever sin egen diagnos/sjukdom på olika sätt, men ändå jätte bra att läsa om eller gå på föreläsningar både för anhöriga och den ...

Av Bokfrun - Onsdag 13 jan 20:43

Gert-fjärt och Kurt-prutt är ena riktigt griniga gårdstomtar och stackars Thure försöker hitta ett hem. Han vill nämligen också bli en gårdstomte. Berättelsen är bra och lätt att läsa. Dottern har haft högläsning ur den, det enda som var problem va...

Av Bokfrun - Söndag 10 jan 23:19


Passade på att lyssna på den här boken när jag ändå var i farten. Bara en bok kvar i serien nu då :-) ska lugna mig lite med den. Jag har en föraning om vad den ska handla om och det gav mig ett litet magsår :-D så jag väntar en stund med den. Den hä...

Av Bokfrun - Torsdag 7 jan 23:29

Bara en väldigt snabb och enkel uppdatering på senaste ljudboken jag lyssnade på. Jag börjar komma ikapp nu, bara två böcker kvar. Av de 6 böckerna jag läst eller har lyssnat på så tror jag att jag gillar den här allra mest faktiskt. Bra handli...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se